Help, rv won't hook2house - CamperCommunity Forums

Join Now!

Go Back   CamperCommunity Forums > Recreational Vehicles > RV / Camper Discussions

Help, rv won't hook2house

CamperCommunity.com is the premier Camper Community Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-11-2018, 02:31 AM
Camper
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 1
Default Help, rv won't hook2house

Hello, I'm Britney. I've wanted a camper for many years. I finally got one and have no idea what I'm doing. I figured I'd hook it up to my home to see what works. I checked the lights first. There are about 8 lights. I live in a small single wide trailer. I got a outdoor extention cord and hooked the rv to my place. I turned on all the lights but once I turned on a certain one, it blew a fuse in my house. I tried turning off the light in my house and then plugging the rv in but the same fuse blew. What do i do? What am i doing wrong
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-12-2018, 02:23 PM
MacGyver's Avatar
Enthusiastic Camper
Camper Type: Popup
 
Join Date: Jun 2016
Location: Maryland - The Tax Me State
Posts: 148
Default

Considering you've admitted you don't know what you're doing and something in the RV is tripping a 120 volt circuit breaker, I would strongly recommend taking it to an RV service center. Electrical problems can be notoriously difficult to figure out and 120 volts is nothing for an amateur to mess around with.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-13-2018, 06:51 AM
Spike0358's Avatar
Camper
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 2
Default

You had too much of a load on the electrical system. You need to have an electrician wire you up a 30 amp or 50 amp electrical box, depending if your camper is a 30 amp, or 50 amp, from your house breaker box to an rv box, with the appropriate guage wire, depending on how far it will be run. A 30 amp wire will have 2 power, and a ground. A 50 amp will have 3 power wires, and a ground. I believe anything after 50 feet, you need to drop down to a bigger size wire. It needs to be ran in conduit also. I ran my 30 amp off a single faze 30 amp breaker 50 foot with 10 gauge wire. It works just fine. I can safely run everything in my camper. Just the regular 110 household plugin is only good for charging the batteries, and running a very few lights. As far as your trailer goes, reset the tripped breaker in it. It will be halfway between on and off, unlike the rest. Hope this helps.

Last edited by Spike0358; 12-13-2018 at 07:01 AM..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 02:25 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.