Water heater issues - CamperCommunity Forums

Join Now!

Go Back   CamperCommunity Forums > Camping > Camping Discussion

Water heater issues

CamperCommunity.com is the premier Camper Community Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-24-2016, 09:30 PM
Camper
Camper Type: None
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 2
Default Water heater issues

We just bought our first camper, a 1981 Shasta. She's a beaut! I was test running everything while learning the ins and outs and found an issue with my Atwood water heater. Here's the problem:
The pilot lights fine and stays lit. When I turn the knob to "On" it fires up and has a nice blue flame into the fire tube. Nice right?? Well, after 20mins or so the flame starts to sputter. The flame going into the HWH loses its blue and actually starts to jump all the way back to the orifice near the air vent. I took the tube off and used a brush to clean off the orifice (thought some dust was plugging the orifice). It worked great for about another 40mins then it started again. Tanks are full. Lines seem clear ( no issues at the stove burners or furnace). I e scoured forums and YouTube for similar issues, but no luck. Anyone know what could be causing this issue? Thanks!!
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-25-2016, 01:21 PM
Enthusiastic Camper
Camper Type: None
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 85
Default

Are you saying that it ran continuous for 20 minutes?
Reply With Quote
  #3  
Old 02-25-2016, 01:26 PM
Camper
Camper Type: None
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 2
Default

Yes sir. The water heater was empty. I hooked it up to my home water thru the connection on the side of the camper and filled it up before starting up the heater. Figured it would take awhile to heat up. The water was getting warm, but not "hot" yet.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 02:13 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.